Китай намалява данъците за производители на софтуер и интегрални схеми

...
Китай намалява данъците за производители на софтуер и интегрални схеми
Коментари Харесай

Китай намалява данъците за производители на софтуер и чипове

Китай понижава налозите за производители на програмен продукт и интегрални схеми (микрочипове) на фона на заплахата контролът, натрапен от Съединени американски щати върху износа на софтуерни артикули, да блокира активността на китайските софтуерни компании, съобщи Асошиейтед прес.

Повечето смарт телефони, таблети и други електронни устройства се сглобяват в Китай. Китайските производители обаче нормално употребяват американски, японски или тайвански микрочипове и други съставни елементи. Пекин създава лични снабдители в опит да се възползва от рентабилността на бранша и да понижи зависимостта от задгранични сдружения.

Микрочиповете са измежду технологиите, при които Пекин си е сложил за цел да развие произвеждане под егидата на страната. Тези публични проекти способстваха за експлоадирането на комерсиалния спор с американския президент Доналд Тръмп.

Компаниите за програмен продукт и интегрални схеми, учредени преди края на 2018 година, няма да бъдат облагани с налог върху приходите през първите две години от активността си, а през идващите три до пет години ставките ще бъдат понижени на половина, заяви министерството на финансите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР