Китай намалява данъците за производители на софтуер и интегрални схеми

...
Китай намалява данъците за производители на софтуер и интегрални схеми
Коментари Харесай

Китай намалява данъците за производители на софтуер и чипове

Китай понижава налозите за производители на програмен продукт и интегрални схеми (микрочипове) на фона на заплахата контролът, натрапен от Съединени американски щати върху износа на софтуерни артикули, да блокира активността на китайските софтуерни компании, съобщи " Асошиейтед прес ".

Повечето смарт телефони, таблети и други електронни устройства се сглобяват в Китай. Китайските производители обаче нормално употребяват американски, японски или тайвански микрочипове и други съставни елементи. Пекин създава лични снабдители в опит да се възползва от рентабилността на бранша и да понижи зависимостта от задгранични сдружения.

Микрочиповете са измежду технологиите, при които Пекин си е сложил за цел да развие произвеждане под егидата на страната. Тези публични проекти способстваха за експлоадирането на комерсиалния спор с американския президент Доналд Тръмп.

Компаниите за програмен продукт и интегрални схеми, учредени преди края на 2018 година, няма да бъдат облагани с налог върху приходите през първите две години от активността си, а през идващите три до пет години ставките ще бъдат понижени на половина, заяви министерството на финансите. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР