Китай намалява данъците върху нови софтуери и индустрии с интегрирани

...
Китай намалява данъците върху нови софтуери и индустрии с интегрирани
Коментари Харесай

Китай премахва и намалява данъците, за да стимулира производители на чипове

Китай понижава налозите върху нови софтуери и промишлености с интегрирани схеми , защото контролът върху износа на Съединени американски щати заплашва да пречи на китайските софтуерни компании , оповестява АП.

Съобщението на финансовото министерство в сряда идва на фона на задълбочаващата се комерсиална война с Вашингтон за китайските софтуерни упоритости .

Повечето смарт телефони, таблетни компютри и друга електроника са съединени в Китай . Производителите обаче нормално употребяват микрочипове от Съединени американски щати, Япония или Тайван и други съставни елементи.
 Пекин към Съединени американски щати: Не се заблуждавайте, Китай не блъфира и е кадърен да отвърне
Пекин към Съединени американски щати: Не се заблуждавайте, Китай не блъфира и е кадърен да отвърне

Никой не печели от комерсиална война, само че Китай има гъвкава стопанска система и огромен набор от политически принадлежности

Пекин развива свои лични снабдители, с цел да улови по-голяма част от облагите на промишлеността и да понижи това, което ръководещата партия вижда като риск за сигурността, като разчита на задгранични снабдители .

Интегрираните схеми, или микрочипове , са измежду технологиите , които Китай желае да развива, и които помогнаха да се възпламени борбата за митата сред Пекин и Доналд Тръмп .

Съединените щати, Европа, Япония и други търговски сътрудници настояват , че тези проекти нарушават китайските отговорности за отваряне на пазара .

Китайските управляващи предложиха да трансформират детайлите, само че е малко евентуално да се откажат от тактиката , която считат за път към разцвет и световно въздействие.
 Подгответе се за сложни времена, прикани Си Дзинпин Китай
Подгответе се за сложни времена, прикани Си Дзинпин Китай

Не се показва за какви компликации става въпрос

Според новата мярка, софтуерните компании и фирмите за интегрални схеми, основани до края на 2018 година, няма да дължат налог върху приходите за две години , а процентът ще бъде понижен на половина за три години по-късно .

Но висшият стопански представител, министър председателят Ли Кецян, съобщи, че политиките за поощряване на промишлеността ще се ползват еднообразно към задграничните и китайските компании .

Пекин е похарчил милиарди долари през последните две десетилетия за дотации за научни проучвания и технологии за импорт, като от време на време употребява тактичност, която разгневи Вашингтон и други държавни управления.
 Организацията за икономическо сътрудничество и раз: Търговската война на Тръмп с Китай ще навреди на стопанската система на Съединени американски щати
Организацията за икономическо сътрудничество и раз: Търговската война на Тръмп с Китай ще навреди на стопанската система на Съединени американски щати

Засилването на разногласието сред Вашингтон и Пекин евентуално ще докара до спад на международния Брутният вътрешен продукт с 0,7%

Тръмп наложи несъгласие на придобиването на софтуерната компания Lattice Semiconductor през 2017 година, откакто стана ясно, че купувачът е финансиран от китайското държавно управление .

Политическите анализатори настояват, че възприятието за неотложност за понижаване на зависимостта от задгранични технологии се е нараснало , откакто различен производител на телекомуникационно съоръжение, ZTE съвсем е заставен да банкрутира предходната година от контрола на износа на Съединени американски щати.

Вашингтон наложи седемгодишна възбрана върху продажбите на технологии на ZTE за експорт за Иран и Северна Корея.

Тръмп се съгласи да възвърне достъпа, откакто ZTE се съгласи да заплати санкция от 1 милиарда $ и да размени изпълнителния си екип.
 Nike, Adidas и доста други зоват Тръмп да приключи комерсиалната война с Китай
Nike, Adidas и доста други зоват Тръмп да приключи комерсиалната война с Китай

Търговската война щяла да има " пагубен " резултат върху потребителите

Също предходната година, администрацията на Тръмп наложи ограничавания върху износа на технологии към китайския производител на полупроводници , който е подкрепян от страната, а Fujian Jinhua Integrated Circuit Co. за евентуално потребление за и против военни системи.

Една от ограниченията за това какъв брой надалеч би трябвало да отиде Китай, с цел да покрива своите лични софтуерни потребности , са предизвестията на анализаторите на промишлеността за това, какъв брой снабдители в Съединени американски щати могат да бъдат съществено ударени от загубата на Huawei като клиент .

Те включват индустриални водачи като Micron Technologies, Qualcomm, Qorvo, Skyworks Solutions, Xilinx, Broadcom и Texas Instruments и други

Заповедта на Тръмп от предходната седмица ще понижи или отстрани достъпа на Huawei до американските чипове и Гугъл, който обезпечава операционната система Android и услугите за смарт телефоните.
 Администрацията на Тръмп забавя възбраната на Huawei с 90 дни
Администрацията на Тръмп забавя възбраната на Huawei с 90 дни

" За даване на услуги и поддръжка, в това число актуализации на програмен продукт или ремонти към съществуващи телефони "

От доставчиците се изисква да получат позволение от държавното управление за продажби на технологии на Huawei.

Министерството на търговията съобщи, че е предоставило 90-дневно освобождение за някои технологии, с цел да сведе до най-малко въздействието върху телефонни оператори , които употребяват оборудването на Huawei.

Huawei, първият международен софтуерен съперник на Китай, създава свои лични чипове за смарт телефони, сървъри и изкуствен интелект . Но се нуждае от американски съставни елементи за най-хубавите си телефони , мрежови уреди и други артикули.

Основателят на Huawei Рен Джънфей съобщи във вторник, че компанията има проект Б за доставки , в случай че загуби достъп до американски съставни елементи.
 Търговската война САЩ-Китай:
Търговската война САЩ-Китай: " Сделката " на Тръмп против " Войната " на Сун Дзъ

Преди към 2500 години Сун Дзъ поучава: " Ако съперникът ви е холеричен характер, се стремете да го дразните "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР