Китай намалява данъците на компаниите за софтуер и интегрални схеми,

...
Китай намалява данъците на компаниите за софтуер и интегрални схеми,
Коментари Харесай

Китай намалява данъците за ИТ компаниите

Китай понижава налозите на фирмите за програмен продукт и интегрални схеми, до момента в който Съединени американски щати постановат надзор върху износа. Наблюдатели от промишлеността настояват, че в случай че китайските компании съумеят да заместят задграничните снабдители, евентуално американските компании ще са на загуба, предава " Радио Китай ".

Китайското министерство на финансите съобщи, че Китай ще предложи преференциално данъчно облагане на фирмите за дизайн на интегрални схеми и програмен продукт, в опит да поддържа развиването на промишлеността. Те могат да бъдат освободени от заплащането на налози през първите две години, в случай че са били печеливши преди края на 2018 година, се споделя в изказването на финансовото министерство. Данъкът върху приходите на тези компании ще бъде понижен на половина от 25% на 12,5% за три до пет години, обявиха от министерството.

Изявлението бе направено на фона на ескалиращата комерсиална война със Съединени американски щати. Цел на американската страна е освен да постанова мита на китайските артикули, само че и да ограничи доставките за китайските ИТ компании.

Повечето електронни устройства, като смратфони и таблети, се сглобяват в Китай, само че производителите нормално употребяват микрочипове и други елементи, създадени в Съединени американски щати, Япония и Тайван, съобщи пред „ Global Times " специалист от софтуерната промишленост, поискал анонимност. Той добави, че Китай поставя старания да създаде свои лични софтуери и интегрални схеми, с цел да не разчита толкоз доста на задгранични снабдители, изключително от Съединени американски щати.

„ Правителството дава насоки и споделя на пазара, че софтуерите и интегралните схеми ще са гореща сфера за вложения, което значи, че съответните компании освен ще заплащат по-ниски налози, само че и ще получат огромни вложения ", сподели Бай Мин, заместник-директор на Института за интернационалните пазарни изследвания към Министерството на търговията.

„ Когато Китай е решен да се оправи с един проблем, той нормално намира решение и това е единствено въпрос на време ", уточни специалистът от софтуерната промишленост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР