Китай налага санкции на американски сенатори и конгресмени в отговор

...
Китай налага санкции на американски сенатори и конгресмени в отговор
Коментари Харесай

Китай въведе санкции срещу американски конгресмени и сенатори

Китай постанова наказания на американски сенатори и конгресмени в отговор на ограниченията на Съединени американски щати против длъжностни лица от Синцзян-уйгурския самостоятелен район на КНР, съобщи представителят на китайското външно министерство Хуа Чунин.

По-рано Службата за надзор на задграничните активи на Съединени американски щати наложи наказания против отдела за социална сигурност на китайския самостоятелен район за нарушение на човешките права.

Санкциите са наложени въз основа на американския закон „ Магнитски ", който включва въвеждането на такива ограничавания по отношение на нарушаването на правата на индивида.

Освен това бяха глобени член на Политбюро на Централния комитет и секретар на партийния комитет на самостоятелната област, секретар на партията на администрацията по сигурността, заместник-председател на държавното управление на региона и един от партийните му водачи.

Като цяло американските наказания допускат заледяване на всички активи на тези лица и организации под юрисдикцията на Съединени американски щати, възбрана за бизнес контакти с тях и възбрана за влизане в Съединените щати.

" В отговор на тези противозаконни дейности на Съединени американски щати, Китай реши през днешния ден да наложи наказания на Комитета на Конгреса по въпросите на Китай, на посланика на Държавния департамент на Съединени американски щати по интернационалната религиозна независимост Сам Браунбек, сенаторите Марко Рубио и Тед Крус, както и на конгресмена Крис Смит ", сподели Хуа Чунин на брифинг.

Тя акцентира, че дейностите на Съединени американски щати са груба интервенция във вътрешните работи на Китай и нарушение на главните правила на интернационалните връзки, както и подкопаване на китайско-американските връзки.

" Китай показва съдбоносен митинг против това и остро го осъжда ", съобщи Хуа Чунин, представен от БГНЕС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР