Kитaй може и да не бъде част oт пpeгoвopитe зa

...
Kитaй може и да не бъде част oт пpeгoвopитe зa
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: В ЕС правилата при онлайн търговията са на много високо ниво

Kитaй може и да не бъде част oт пpeгoвopитe зa ycтaнoвявaнe нa нoви глoбaлни пpaвилa зa yпpaвлeниe нa пaзapa зa eлeĸтpoннa тъpгoвия. Няколко страни, измежду които и Съединени американски щати, ce пpoтивoпocтaвят нa Πeĸин дa oгpaничaт aмбициятa нa плaнa. Πpeгoвopитe, ĸoитo започнаха нa Cвeтoвния иĸoнoмичecĸи фopyм в Дaвoc, цeлят cъздaвaнeтo нa ocнoвeн мeждyнapoдeн peжим зa мoдepнa тъpгoвия, нaмaлявaнe нa тpaнcгpaничнитe пpeчĸи пpeд eлeĸтpoннaтa тъpгoвия и нaмaлявaнe нa paзxoдитe.

Пред Bulgaria ON AIR ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите у нас Димитър Маргаритов утвърди желанието за подобен правилник, който по думите му ще даде повече сигурност за потребителите, чиято липса в този момент е главен проблем.

"Това, което липсва и е концепцията на СТО и Европейски Съюз да обединят напъните си, е да се подсигурява на потребителите, че от където и да пазарят, те ще имат идентична сигурност, че няма парите им да отидат напразно, че ще могат да се възползват от правото си на отвод в избран период, че ще имат спомагателна сигурност за това кой стои отсреща и до какъв брой офертите, които се оферират, дават отговор на истината ", сподели Маргаритов.

Председателят на КЗП изясни, че у нас и в Европейския съюз разпоредбите при онлайн търговията са на доста високо равнище, само че не по този начин стоят нещата, когато става въпрос за търговци от страни отвън Европейски Съюз.

Според Димитър Маргаритов един подобен правилник би бил потребен, само че зависи кои страни ще се включат в него.

"Тези неща почват с кардинални диалози, мъчно може да се приказва за някакви съответни периоди ", добави още той и акцентира, че може да се чака, че в едно такова съглашение, което би било на правилото на конвенциите, би се приело от страните, които желаят на територията им да има ясни правила при търговията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР