Китай може и да е в търговска война със САЩ,

...
Китай може и да е в търговска война със САЩ,
Коментари Харесай

Китай смекчава позицията си за изкуствения интелект

Китай може и да е в комерсиална война със Съединени американски щати, само че приканва за по-приятелски метод към развиването на AI - изкуствения разсъдък. На Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай тази седмица, китайският вицепремиер Лиу Хе съобщи, че AI ще зависи в огромна степен от интернационалното съдействие , оповестява MIT Technology Review

" Надяваме се, че всички страни, ще се поддържат взаимно , с цел да можем да реагираме на резултата на новите технологии с техните две страни на монетата. AI съставлява нова епоха . Международното съдействие е неизбежно ", разяснява Лиу Хе.

Президентът Си Дзинпин изпрати сходно документално обръщение към конференцията и изяснява, че Китай ще " споделя резултати с други страни в региона на изкуствения разсъдък ". Той също по този начин приканва за съдействие сред народите по въпросите за AI, като нравственос, право, ръководство и сигурност.

Този нова, по-смекчена позиция е малко повече от година, откакто китайското държавно управление разгласи упорит и нападателен проект за AI. Тогавашният проект прикани китайските научни среди и откриватели на AI да са водещи в света до 2030 година, а локалните компании да изградят промишленост на стойност над 150 милиарда $ .

Амбициите и напредъкът на Китай до този миг доведоха до съревнование по оръжейни системи със Съединени американски щати. Всъщност технологията значително е артикул на съдействие сред откриватели от цялостен ​​свят.

В бъдеще, въздействието на AI може да бъде определяно от съперничеството сред огромни американски и китайски компании . Влиянието на софтуерната промишленост в Китай нараства в интернационален проект, защото нейните компании изнасят AI в други елементи на света посредством " облачни " услуги.

Все още не е създаден модел за национално съдействие . Алгоритмите към този момент са необятно споделяни от откриватели и софтуерни компании, само че информацията за моделите за самообразование на машини са ревностно защитавани.

Правителството на Съединени американски щати усилва разноските за AI , само че Белият дом все о ще не е дефинирал ясна позиция във връзка с технологиите .

Изявленията на китайските политически водачи могат да се одобряват и като игра на умерена мощ. Как технологията се популяризира до останалата част от света към момента е въпрос на договаряния и Китай без подозрение желае да насочи полемиките по отношение на стандартите и нормите . Такива диспути могат да се окажат сериозни и сложни , изключително по въпроси като неприкосновеността на персоналните данни и наблюдението благодарение на AI .

Китайското държавно управление има предпочитание да води интернационалните полемики , като се има поради метода, по който Съединени американски щати и други страни дефинират нормите и стандартите във връзка с други технологии, в това число интернет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР