Китай може да изключи националната електрическа мрежа на Филипините, потвърди

...
Китай може да изключи националната електрическа мрежа на Филипините, потвърди
Коментари Харесай

Китай може да спре тока на Филипините, буквално

Китай може да изключи националната електрическа мрежа на Филипините , удостовери ръководителят на Националната корпорация за транспорт на сила по време на сесия на сената в Манила, оповестява БиБиСи.

Китай е притежател на националната електрическа мрежа на Филипините от 2009 година - което кара сенатор да сложи въпроса дали " упоритостите за надмощие на Китай " съставляват опасност за сигурността за Филипините . Страните имат териториален спор в Южнокитайско море.

" Ние предоставихме мрежата си (както наподобява 40%) на задгранична корпорация, която има ползи, които се сблъскват с нашите в Западно Филипинско море. И тази страна явно има упоритост за хегемониия ", изяснява сенаторът Ричард Гордън, употребявайки филипинското име за източните елементи на Южнокитайско море.
 Помпео атакува Русия и Китай, свободните страни били в конкуренция на полезностите с несвободните
Помпео атакува Русия и Китай, свободните страни били в конкуренция на полезностите с несвободните

" Нека сме дружно в единение. Нека сме дружно като съдружници "

Въпреки че зареждането може да бъде изключено отдалечено , Филипините могат да го възстановят в границите на 24 до 48 часа . Китайската държавна мрежа Grid Corp има 40% дял в Националната корпорация на Филипините, която ръководи електропреносната линия на страната. Захранва с електричество по целия път от Лусон - северния завършек на страната - до Минданао на юг.

Сенаторът Риза Хонтирос пита, " като се има поради китайския надзор над NGCP, допустимо ли е нашата електропреносна мрежа да бъде спряна отдалечено ? "

" Предвид софтуерния прогрес в телекомуникациите, както и в софтуера, това е допустимо ", изяснява ръководителят на сенатската комисия по енергетиката Шервин Гатчалян. Има няколко защитни ограничения, които са въведени при приватизацията на NGCP.

По думите му, при избран сюжет президентът има пълномощия да разпореди изземване и електричеството може да бъде възобновено след 24 до 48 часа. Става въпрос за обстановки по време на война, протест, социална заплаха, бедствия и повреди.
 Си Дзинпин и Путин заявяват стратегическа съгласуваност против нестабилния свят
Си Дзинпин и Путин заявяват стратегическа съгласуваност против нестабилния свят

Да защитят суверенитета и сигурността си и да основават обективна международна среда

Има информация че " единствено задгранични инженери са в положение да отстраняват проблеми ... и в действителност управляват мрежата за транспорт на електрическа енергия на NGCP " поради система, ситуирана в Нанкин, Китай .

През последните години в доста елементи на света се следи бързо повишаване на задграничните вложения от Китай . Тази икономическа упоритост включва закупуване на частни компании, парцели, създаване на големи инфраструктурни планове - като пристанища и мостове - и вложения в енергийния бранш.

По време на сесията сенатор разяснява че Nari Group доставя системи за дистанционно управление на електропреносните мрежи в Кения, Индонезия и Тайланд . " Така че опитът на тези страни може да бъде източник или за сигурност, или за значими уроци за отбрана ".
 Съединени американски щати упрекнаха Китай в реалистки империализъм
Съединени американски щати упрекнаха Китай в реалистки империализъм

На среща АСЕАН-САЩ в Банкок съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Робърт О`Брайън разяснява, че претенциите на Китай към Южнокитайско море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР