Китай критикуват изявленията на САЩ за предполагаема заплаха от страна

...
Китай критикуват изявленията на САЩ за предполагаема заплаха от страна
Коментари Харесай

Китай: САЩ нарушават световното право и ред, лъжат, мамят и крадат информация

Китай подлагат на критика изказванията на Съединени американски щати за хипотетична опасност от страна на Русия и Китай, за умишлена дезинформация във щета на Вашингтон, разяснява представителят на китайското външното министерство Ген Шуан, представен от ТАСС.

" Лесно е да се заключи кой тъкмо в света нарушава нормите на интернационалното право и подкопава открития международен ред - мисля, че международната общественост е постигнала единомислеща оценка по този въпрос ", разяснява той на постоянен брифинг.

" В американското държавно управление постоянно има вътрешни несъгласия. Те оповестяват на самите медии на Съединени американски щати, като рапортуват за изказванията на длъжностни лица от тази страна. Искам да ви припомня, че през април тази година американски чиновник, чието име няма да загатвам... обществено призна, че Съединени американски щати прибягват до неистини, машинация и също по този начин се занимават с обири (включително персонална и поверителна информация) ".

Както сподели по-рано Джон Болтън, помощник-председател на американската национална сигурност, Съединени американски щати подхващат ответни ограничения по отношение на хакерските офанзиви, които Вашингтон приписва на Москва и Пекин. Той акцентира, че дейностите на американската страна се простират освен в киберпространството.

Във връзка с изказванията на Тръмп за среща със Си Дзинпин в Осака, Шуан изяснява, " отбелязахме, че Съединени американски щати неведнъж декларират обществено, че чакат среща сред китайски и американски водачи в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака. Ако имаме съответстваща информация, ще я споделим навреме ".

" Нашата позиция по въпросите на търговията сред Китай и Съединени американски щати е ясна и твърда. Китай не желае комерсиална война, само че ние не се опасяваме да водим такава ", добавя той.

" Ако Съединени американски щати са подготвени за равноправни съвещания, вратата ни е необятно отворена. Но в случай че Съединени американски щати упорстват за ескалация, ние ще се борим до дъно с твърда увереност ", изяснява Шуан.

" Бих желал да обърна внимание, че след връщането на Хонконг, политиките, в това число " една страна, две системи ", " жителите на Хонконг ръководят Хонконг ", има висока степен на автономност. Правата и свободите на хората в Хонгконг са изцяло обезпечени ", разяснява представителят на китайското външно министерство.

Шуан добавя, че, " Хонгконг е оценен поредно от доста интернационалните институции като една от най-свободните стопански системи и най-конкурентните райони в света ".

" Бих желал още един път да подчертая, че делата на Хонконг са чисто вътрешни работи на Китай. Никоя друга страна, организация или лице няма право да се намесва ", изяснява той.

" Китай показва страдание и твърдо се опълчва на безотговорните и неправилни мнения по промени и други въпроси по отношение на Хонконг, направени от американската страна. Призоваваме Съединени американски щати да преглеждат съответните промени по обективен метод, да демонстрират нерешителност в думите и делата си и да спрат в каквато и да е форма да се намесват в делата на Хонконг и вътрешните работи на Китай. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР