Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече

...
Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече
Коментари Харесай

Бъдещето на Китай в 5G - светло или не чак толкова?

Китай координира своя метод към 5G и някои триумфи към този момент са налице. Въпреки това Китай към момента разчита на вноса, изключително на артикули от висок клас, като оставя бранша да бъде изложен на протекционистични закани. Освен това разгръщането на 5G мрежи от китайски компании се възприема като риск за киберсигурността от доста страни. Съединени американски щати вкараха наказания против Huawei и притискат своите съдружници да създадат същото, което би могло да ограничи растежа на китайската 5G мрежа в бъдеще. Това са главните изводи на Coface по тематиката " 5G " в Китай.
Според разбора, Китай залага на развиването на 5G технологията и има за цел да усили производството на чипове над 4 пъти до 2030 година - от размер от 65 милиарда $ в този момент до размер от 305 милиарда $ след 11 години.
Координираният метод на Китай за поощряване на 5G ще помогне на доста китайски компании да се възползват от " преимуществото на първия ", счита Coface. Има данни, че 40% от патентите за настоящи 5G мрежови стандарти са от китайски компании. Huawei е международен водач в мрежовите инфраструктури - сега държи 29% от пазара. Освен това, анализаторите на Coface чакат тези промени да задействат цикъл на замяна на мобилни телефони.
Пречките пред Китай обаче също не са малко. Митата на Съединени американски щати пречат на търговията, а китайските компании, които се занимават с 5G технологии към момента разчитат на вноса на основни съставни елементи. Вашингтон към този момент разгласи, че ще забрани на Huawei и нейните филиали да купуват елементи и съставни елементи от Съединени американски щати. И въпреки да има гратисен интервал, това оставя китайските компании, изложени на опасности по веригата за доставки на Huawei, като се има поради, че към 16% от неговите съставни елементи идват от американски компании през 2018 година
Отделно разгръщането на 5G мрежи от китайски компании се възприема като риск за сигурността от доста евентуални страни ползватели. Редица страни настояват, че потреблението на мрежовата инфраструктура на Huawei 5G съставлява опасност за персонални и секретни данни за задграничните компании и консуматори.
GSM Асоциацията предвижда, че едвам 14% от всички връзки ще бъдат 5G до 2025 година Ще измине много време, до момента в който 5G се трансформира в новия телекомуникационен стандарт.
" Китай бързо се трансформира в огромен състезател в 5G технологиите, само че остава подвластен от вноса на висококачествени артикули. Поради тази причина секторът е изложен на протекционистични закани. За страната ни има значение най-вече какво ще контракти Европейският съюз в тази тенденция ", разяснява Милена Виденова, шеф на " Кофас България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР