Китай комфортно се намества на руския пазар за електроника, като

...
Китай комфортно се намества на руския пазар за електроника, като
Коментари Харесай

Китай завзема скоро 90% от руския пазар за електроника

Китай удобно се намества на съветския пазар за електроника, като техни смарт телефони, таблети, компютри, домашен уреди и други запълват интензивно освободеното от западните компании пазарно пространство.

След отдръпването на известни ИТ компании от Русия, поради войната с Украйна, китайски марки телефони, таблети, преносими компютри и домашен уреди започнаха да запълват освободената ниша, сочат анализите на пазарни наблюдаващи.

Познатите и в Европа марки смарт телефони като Realme, Vivo, Xiaomi бележат 100% растеж на продажбите в първата половина на годината, Nokia - 40%. Но на съветския пазар има към този момент и нови марки, които не са познати на Запад - Sсhaub Lorenz, Korting, Kimtigo, Akimojeba. И по-малко известните Tecno, Doogee, Digma, известни с бюджетните си устройства.

За този интервал пазарният дял на Apple се сви с 14% и това ще продължава, откакто компанията се изтегли от страната. Samsung пък загуби 15% от позициите си.

Очаквано, и покупателната дарба на руснаците понижава в резултат на войната в Украйна и глобите против режима на московския деспот. Общо за първите 6 месеца на годината са продадени малко над 10 млн. смарт телефона, или с цели 23% по-малко от същия интервал на предходната година.

Това значи, че китайските колоси в действителност ще заемат бързо съветския пазар - съгласно локалния в. " Комерсант " скоро до 90% от него - само че самият той ще е доста по-малък.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР