Китай изстреля успешно спътника за връзка с лунната мисия Чанъе-4

...
Китай изстреля успешно спътника за връзка с лунната мисия Чанъе-4
Коментари Харесай

Китай изстреля успешно спътника за връзка с лунната мисия "Чанъе-4"

Китай изстреля сполучливо спътника за връзка с лунната задача " Чанъе-4 " с ракета-носител " Чанчжън-4С ", заяви организация " Синхуа ".

Слънчевите панели и антени на апарата се разпростряха сполучливо, откакто застана на преходна орбита с перигей 200 км и разцвет 400 км. Спътникът ще реализира връзката с лунния роувър " Чанъе-4 ", който би трябвало да се прилуни на противоположната страна на Луната. Спътникът ще бъде позициониран в точката на гравитационно равновесие на Земята и Луната L2, която е една от точките на Лагранж. Това е на разстояние към 455 000 км от земната повърхнина.

Той ще е първият информационен сателит, който ще работи оттова. На него е конфигуриран нискочестотен детектор, създаден взаимно с Холандия, чието предопределение е да улавя сигнали " които носят информация за времето няколкостотин милиона години след Големия гърмеж, когато облаците водород са образували първите звезди във Вселената ", защото земната атмосфера блокира тези честоти, заяви уеб сайтът " Спейс ".

Лунната задача " Чанъе-4 " със спускаемия й модул е един от най-амбициозните галактически планове за тази година. В състава й ще влязат автоматизирана лунна станция и вседеход, който ще бъде употребен за геоложки проучвания. Досега галактически уред не е кацал на противоположната страна на Луната и данните за нея са относително малко.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР