Китай изрази готовност за диалог със САЩ, но и решителност

...
Китай изрази готовност за диалог със САЩ, но и решителност
Коментари Харесай

Китай не иска, но и не се страхува от търговска война със САЩ

Китай изрази подготвеност за разговор със Съединени американски щати, само че и увереност да брани ползите си в търговията и районната сигурност в Азия. Пекин разгласява " бяла книга " за комерсиалната война с Доналд Тръмп и отвърна на американските нападки във връзка построяването на военни бази на противоречиви територии в Южнокитайско море.

За двете най-големи стопански системи в света съдействието значи взаимна полза, а при конфликт няма по какъв начин да не пострадат тежко и двете. Китай е за съдействие, само че не се опасява от спор - нито търговски, нито боен. Това обръщение насочи през днешния ден Пекин с публикуването на " бяла книга " за комерсиалния спор с Доналд Тръмп.
Вън Шоувън, заместник-министър на търговията на Китай: Суверенитетът и достолепието и на Китай, и на Съединените щати, би трябвало да бъдат уважавани. Споразумение може да има единствено при равнопоставеност и взаимна полза.  Влизат в действие китайските мита за американски артикули Влизат в действие китайските мита за американски артикули
От през днешния ден са в действие китайски мита за над 5000 американски артикули на обща стойност 60 милиарда $ годишно.

Америка не става още веднъж велика, тъй като не печели нищо от комерсиалния напън, настояват китайските управляващи. Те отвърнаха през днешния ден и на следващия залп от рецензии от Вашингтон за увеличението на военното им наличие в района на Югоизточна Азия.
Въй Фънхъ, министър на защитата на Китай: За съдействие трябват две страни, а с цел да стартира война - може и единствено една. Надяваме се Съединените щати, също като нас, да продължат да заобикалят борбата.
Американският министър на защитата Патрик Шанахан обаче е уверен, че Китай се пробва да подкопае, а не да укрепи учредения на правила международен ред.
 Бизнесът прикани за завършек на комерсиалната война Съединени американски щати - Китай Бизнесът прикани за завършек на комерсиалната война Съединени американски щати - Китай
Големи компании за произвеждане на обувки приканиха президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да постави завършек на комерсиалната война с Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР