Китай изправен пред свинска криза, съобщава Си Ен Ен. Африканската

...
Китай изправен пред свинска криза, съобщава Си Ен Ен. Африканската
Коментари Харесай

Китай изправен пред свинска криза

Китай изправен пред свинска рецесия , оповестява Си Ен Ен.

Африканската чума може да убие 1/3 от прасетата в азиатската страна - съвсем колкото има общо в Съединени американски щати и Европа.

През предишния декември тайнствен вирус връхлетя свинеферма в Китай . Четири месеца по-късно всички 20 000 свине във фермата умират . От тях 15 000 умират от вируса. Другите 5000 са избити като защитна мярка.

В началото почнало с няколко свине дневно, а след това достигнало до 800 свине за ден.

Африканската чума по свинете покосява промишлеността в Китай, която е най-голямата в света все още. Холандската банка Rabobank, която отпуска заеми в международния аграрни бранш, е пресметнала, че популацията на прасета в Китай може да се свие с 1/3 през 2019 година - 200 милиона животни - вследствие на болестта и изтребване на свине като предохранителна мярка.

Вирусът не е опасност за здравето на хората, само че е гибелен за прасетата. Към момента няма лекуване или ваксина. Чумата е с генезис в Африка. Регистрирани са огнища в Източна Европа и Русия преди за първи път да се появят в Китай през предишния август. Вирусът се е популяризирал и в други азиатски страни, в това число Виетнам и Камбоджа.

През март китайското държавно управление разгласи, че има " добър надзор " над епидемията . На конференция предишния месец Пекин заяви, че чумата не се популяризира толкоз бързо като преди.

2019 година в Китай е годината на Свинята.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР