Китай използва военните си учения в близост до Тайван, за

...
Китай използва военните си учения в близост до Тайван, за
Коментари Харесай

Китай готви нападение според тайванския външен министър

Китай употребява военните си учения наоколо до Тайван, с цел да се приготви за нахлуване на острова. Това сподели във вторник тайванският външен министър Джоузеф Ву , представен от Франс прес.

Китайската войска стартира най-големите военни учения в историята си предходната седмица в отговор на посещаване на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати. Властите на Китай считат Тайван за китайска територия и не одобряват публични контакти сред свои дипломатически сътрудници и държавното управление в Тайпе.

Според тайванския министър Пекин цели смяна на статуквото в Азиатско-тихоокеанския район. "Китай употребява ученията и военната си пътна карта, с цел да се приготви за нашествието на Тайван ", сподели Джоузеф Ву на конференция в Тайпе.

"Истинската цел на Китай е да промени статуквото в Тайванския пролив и в целия район ", добави той.

Ден по-рано стана ясно, че Тайван военни учения. Тайванската войска ще извърши артилерийски учения в южната част на провинция Пинтун във вторник и в четвъртък в отговор на китайските маневри.

Реакцията на Китай докара до утежняване на дипломатическите връзки и опасения от спор сред Китай и Съединени американски щати. Тайпе е стратегически сътрудник на Вашингтон, който поддържа демократичното статукво в страната и е заявявал, че е острова с военни сили при положение на нахлуване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР