Китай издаде предупреждение за пътуване в Съединените щати, което е

...
Китай издаде предупреждение за пътуване в Съединените щати, което е
Коментари Харесай

Китай предупреди пътуващите до САЩ заради грабежи и "честа" стрелба

Китай издаде предизвестие за пътешестване в Съединените щати, което е в действие до края на годината, съобщи организация " Блумбърг ". Тази стъпка може да има негативно следствие за производители на първокласни артикули и е следващият изстрел в комерсиалната война, която продължава да ескалира, отбелязва организацията.

Грабежи, обири и " честа " пукотевица са измежду претекстовете на Министерството на културата и туризма, публикувани от организация " Синхуа ", без да се оповестяват статистики и детайлности.

Като фактор се акцентира и многократният " тормоз на китайски жители, посещаващи Съединени американски щати, посредством инспекции на влизане и излизане, изявленията от врата на врата и други средства ", счита външното министерство, представено от телевизия CCTV. Затова " китайските жители и финансирани от Китай институции в Съединени американски щати (трябва) да извърнат повече внимание на сигурността и да вземат повече ограничения ".

Според представител на външното министерство, запитан дали това е част от комерсиалната война и разногласието за софтуерния колос " Хуауей ", става дума за отговор на " съответни условия ".

Поне от десетилетие Китай не е издавал сходно предизвестие, сочи информация в ръководени от страната медии, написа " Блумбърг ". В последната година потокът от китайски туристи в Съединени американски щати понижава - от 3.2 млн. през 2017 година до 3 млн. предходната. Увеличили са се обаче разноските на тези, които идват - от 35.3 милиарда $ преди две години до 36.4 милиарда предходната. Именно те харчат най-вече от всички интернационалните туристи.

Пекин има опит с потреблението на туризма като икономическо оръжие. След като забрани проведените екскурзии до Южна Корея през 2017 година поради решението за разполагане на ракетна система с поддръжката на Съединени американски щати, мярката лиши на страната 0.4 пункта от икономическия ѝ напредък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР