Китай иска да забрани добива на биткойн, сочи проект на

...
Китай иска да забрани добива на биткойн, сочи проект на
Коментари Харесай

Китай забранява добива на биткойн?

Китай желае да забрани добива на биткойн, сочи план на лист с промишлените действия, които плановата организация на страната се пробва да прекрати. Това е следващ знак за възходящия напън на държавното управление върху бранша на криптовалутите.

Китай е най-големият пазар на компютърен хардуер за рандеман на биткойн и други виртуални пари в света, макар че до неотдавна тази активност не попадаше под ударите на държавните регулации. Националната комисия за развиване и промени (NDRC) на Китай разяснява в понеделник, че ще се допита до публично мнение по отношение на листата на промишленостите, които желае да насърчи, ограничи или отстрани.



Документът е оповестен за първи път през 2011 година В тазгодишното му издание биткойн попада в него дружно с други 450 действия, за които NDRC счита, че би трябвало да бъдат прекратени, защото нарушават разнообразни закони и наредби, крият рискове, костват запаси или замърсяват околната среда. В него не са посочени крайни дати, което значи, че добивът на биткойн може да бъде стеснен по всяко едно време, в това число и незабавно. Общественото разискване на документа ще продължи до 7 май.

Държавният вестник Securities Times заяви във вторник, че планът на листата " ясно отразява отношението на индустриалната политика на страната " към криптовалутите.

Миналата седмица цената на биткойн скочи с съвсем 20%, с цел да доближи най-високите си равнища от 2017 година насам, когато криптовалутата доближи върховата си точка в историята. Редица анализатори и търговци обаче признаха, че са озадачени от този прогресивен тренд. Във вторник биткойн се търгуваше на 5,190 $.

Секторът за рандеман на криптовалути е подложен на сериозен надзор в Китай от 2017 година, когато регулаторите започнаха да не разрешават провеждането на ICO и да затварят локални тържища за търговия с криптовалути. Освен това Пекин ограничи и добива на виртуални пари, принуждавайки доста компании, някои от които най-големите в света, да базират своите централи в други дестинации.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР