Китай има претенции към Тайван, които се фокусират върху идеята,

...
Китай има претенции към Тайван, които се фокусират върху идеята,
Коментари Харесай

Тайванският външен министър: Не е ясно кой ще ни подкрепи при евентуален военен конфликт

Китай има искания към Тайван, които се концентрират върху концепцията, че е негова територия, която при нужда може да сложи под собствен надзор със мощ. Вследствие на това паниката от боен спор стартира да нараства, прецизира АП.

 

Външният министър на Тайван съобщи в изявление за " Скай нюз Австралия " в петък, че 23-милионен Тайван би трябвало да се пази самичък от Китай, който има население от 1,4 милиарда души, и не желае други страни да се бият за него. Запитан кой би могъл да се бори дружно с Тайван при положение на боен спор с Китай, Ву отговори, че " това е доста добър въпрос ".

 

Американският държавен глава Джо Байдън неведнъж е поддържал тезата, че американски сили ще оказват помощ на Тайван, макар че формалната политика на Вашингтон по какъв начин тъкмо ще стане това остава неразбираема.

 

Байдън и министър председателите на Англия и Австралия излязоха с позиция, че Австралия ще закупи американски нуклеарни подводници, с цел да модернизира флота си на фона на възходящото безпокойствие по отношение на китайското наличие в Индо-тихоокеанския район. Австралийски специалисти настояват, че Съединени американски щати няма да предадат пет от своите подводници клас " Вирджиния " без изискването да бъдат разполагаем при положение на спор с Китай за Тайван.

 

На въпрос дали Тайван е жертван на война, Ву отговори, че мощно се надява това да не е по този начин. " Причината е доста ясна - войната значи опустошаване, освен за този, който е бил атакуван, само че евентуално и за други страни ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР