Китай има планове да въведе нови мерки за по-нататъшното отваряне

...
Китай има планове да въведе нови мерки за по-нататъшното отваряне
Коментари Харесай

Китай с нови стъпки за отваряне на финансовия си пазар

Китай има проекти да вкара нови ограничения за по-нататъшното отваряне на финансовия си пазар, с цел да усъвършенства ръководството на бранша и конкурентоспособността му, обявиха от Китайската банкова и застрахователна регулаторна комисия, представена от bulgarian.cri.cn.

12 ще са новите правила, които ще бъдат показани скоро. Те са основани на задълбочено изследване и оценка, сподели ръководителят на Комисията Гуо Шуцин в изявление за Синхуа, добавяйки, че напъните на Китай за отваряне на финансовия бранш са получили позитивен отзвук.

Максималният размер за владение на дялове от акционерите във финансирани от Китай или чужбина банки в китайска комерсиална банка ще бъде отстранен, сподели Гуо Шуцин. Изискванията за активи към задграничните банки за основаването на банки или клонове, както и за притежаването на дялове в доверени компании от задграничните финансови институции също ще бъдат анулирани.

Финансовите управляващи ще се отнасят еднообразно към всички локални и задгранични субекти, съдействието и конкуренцията ще се правят по едни и същи правила, сподели още Гуо Шуцин.

Новите правила ще разрешат на задгранични финансови институции да имат акции във финансирани от чужбина застрахователни компании, които оперират в Китай. Те също ще разрешат на финансираните от чужбина застрахователни компании да влагат или открият застрахователни организации в Китай.

В момента активите на финансирани от чужбина банки и застрахователни компании в Китай са достигнали надлежно 1,64% и 6,36%.

Финансовите управляващи ще засилят формулирането на съответните закони и разпореждания, с цел да улеснят използването на ограниченията за отваряне, сподели Гуо Шуцин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР