Китай и Узбекистан са решили да развиват постоянно стратегическо партньорство

...
Китай и Узбекистан са решили да развиват постоянно стратегическо партньорство
Коментари Харесай

Китай и Узбекистан надграждат стратегическото си партньорство

Китай и Узбекистан са решили да развиват непрекъснато стратегическо партньорство в новата епоха и да изградят китайско-узбекистанска общественост на споделена орис от по-висока насочна точка. Това оповестиха през вчерашния ден в Пекин китайският ръководител Си Дзинпин и президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев, който сега е на държавно посещаване в Китай.

По време на диалога китайският водач уточни, че двете страни поддържат обичайно другарство още от времето на античния Път на коприната, а връзките сред тях са основани на откровеност и взаимно доверие. И отсега нататък двете страни могат да се поддържат в взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж “ и да ползват на процедура плановете за търговско-икономическо съдействие в средносрочен и дълготраен проект.

„ Узбекистан твърдо се придържа към правилото за „ един Китай “, изрично се опълчва на намесата на външни сили във вътрешните работи на Китай и е подготвена да окаже поддръжка на Пекин по въпросите свързани с Тайван, Синдзян, правата на индивида и други “, съобщи президентът на Узбекистан.

След диалога двамата държавни глави подписаха  взаимната декларация на Китайската национална република и Република Узбекистан за непрекъснато всеобхватно стратегическо партньорство в новата епоха и участваха в церемонията по  подписването на редица съглашения за съдействие.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР