Китай и САЩ разглеждат варианти за отмяна на всички повишения

...
Китай и САЩ разглеждат варианти за отмяна на всички повишения
Коментари Харесай

Китай и САЩ обсъждат отмяна на всички повишения на митата

Китай и Съединени американски щати преглеждат разновидности за анулация на всички покачвания на митата, които взаимно си вкараха, заяви през днешния ден китайският заместник-министър на търговията Ван Шоувън, представен от ТАСС.

Групите на двете страни, които водят комерсиалните договаряния, не престават консултациите, като се разисква анулация на всички покачвания на митата, с цел да се възстановяват търговско-икономическите връзки сред Китай и Съединени американски щати, сподели на конференция Ван Шоувън. По думите му взаимното налагане на мита ще накърни ползите на Съединени американски щати, на Китай и на целия свят.

Питате какво да чакаме на идващия кръг от китайско-американските договарянията. Мисля, че има вяра (за реализиране на споразумение), означи Ван Шоувън.

Той сподели още, че двете страни имат значителен прогрес по някои значими въпроси в трите кръга договаряния от декември, добавя ДПА.

Ван Шоувън уточни, че двата преговорни екипа работят неуморно за намиране на компромис. Като образец за напъните в тази тенденция той уточни, че предишния месец на договарянията във Вашингтон китайският вицепремиер Лю Хъ е ял на обед хамбургер, а непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър - пиле "Кун пао " със сос от патладжан. На срещата е имало както кафе, по този начин и чай, само че и двамата са пили вода, с цел да реализиран компромис.

Досега Съединени американски щати са наложили мита на китайски вносни артикули на стойност 250 милиарда $, а Китай отговори с мита върху американски артикули за 110 милиарда $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР