Китай и Русия влязоха в сблъсък със САЩ и други

...
Китай и Русия влязоха в сблъсък със САЩ и други
Коментари Харесай

Съветът за сигурност не успя да приеме резолюция за удължаване на политическата мисия на ООН в Афганистан

Китай и Русия влязоха в конфликт със Съединени американски щати и други членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации при разискването на проекторезолюция за удължение на политическата задача на Организация на обединените нации в Афганистан поради настояването на Китай в текста да бъде упомената неговата световна инфраструктурна стратегия " Един пояс, веднъж ", съобщи Асошиейтед прес.

Шестмесечният мандат на задачата изтича през днешния ден и Съветът за сигурност заседава при затворени порти два часа и половина нощес, само че не се приближи към единодушие по текста поради настояването на Китай.

Ротационният ръководител на Съвета, съветският дипломат Василий Небензя сподели пред публицисти след съвещанието, че дипломатите работят по нов текст. " В развой сме на реализиране на компромис ", добави той. Небензя добави, че Съветът ще се събере още веднъж тази заран (нюйоркско време), с цел да се опита да реализира единодушие по текста.

Съединени американски щати и други страни са на мнение, че " Един пояс, веднъж " не трябва да бъде споменаван в резолюция за Афганистан, показва АП.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР