Китай и Русия показаха единство и обвиниха САЩ в политическа

...
Китай и Русия показаха единство и обвиниха САЩ в политическа
Коментари Харесай

Китай и Русия с общ фронт срещу Запада

Китай и Русия демонстрираха единение и упрекнаха Съединени американски щати в политическа интервенция с налагането на следващите наказания, осведомят " Ройтерс ", АП и Агенция Франс Прес.

Министрите на външните работи на Китай и Русия осъдиха

Уан И и съветският му сътрудник Сергей Лавров отхвърлиха рецензията на Запада.

След среща двамата дипломати обявиха, че Китай и Русия работят взаимно за прогрес на света по въпроси като битка с климатичните промени и ковид.

Уан остро разкритикува , които Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати постановиха на Китай за нарушаване на правата на уйгурите в Синдзян.

" Държавите дружно би трябвало да се изправят срещу всички форми на едностранни наказания. Тези ограничения няма да бъдат признати от интернационалната общественост ", сподели Уан.

Лавров разяснява от своя страна, че Русия и Китай смятат, че Съединени американски щати разчита на военни съюзи от Студената война за подкопаване на " интернационалната правна архитектура ".

Руският посланик сподели още, че откакто Брюксел ги " унищожи ". Но Лавров означи, че Москва е подготвена да работи с Европейски Съюз.

Русия и Китай отхвърлиха и обвиняванията, че употребяват имунизациите против ковид, с цел да оказват въздействие по света. Уан И и Сергей Лавров увериха, че са водени от правилата на " човечност ", а не от геополитически ползи.

" Русия и Китай са модели на отвореност, съдействие и взаимопомощ ", сподели Лавров.

По отношение битката с ковид, той означи, че е значимо да се водят от " човечност и ползите за избавяне на човешки живот " вместо от " геополитически съображения и търговски подходи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР