Китай и Русия използват глобалната криза с коронавируса, за да

...
Китай и Русия използват глобалната криза с коронавируса, за да
Коментари Харесай

Китай и Русия разпространява дезинформация за Covid-19

Китай и Русия употребяват световната рецесия с ковид, с цел да популяризират подправени вести и друга дезинформацияв обществените мрежи. Това са изводите на екипа на Европейската работа за външни дейности, който се занимава с разкриването на сходни цифрови тактики, написа европейската редакция на Politico, представена от организация “Фокус “.

Oт края на януари има повече от 150 случая на проруска дезинформация, обвързвана с световната здравна рецесия. Тя включва изказванията, че Европейски Съюз е на прага на раздробяване поради другите отговори на националните държавни управления на Covid-19. Тези истории са разпространявани от съветски медии като RT и Sputnik. В тях се акцентира, че Кремъл е по-добре квалифициран от западните си сътрудници за епидемията.

Европейската работа показва, че дезинформациятатепърва ще проникват измежду по-широка публика. Тя се популяризира добре измежду другарски настроени към Русия и Китай аудитории, изключително в страни като Италия, Испания и Гърция.

“Но с набирането на скорост на световната рецесия, сходни дейности целят да свържат пандемията със съществуващи до момента дезинформационни тематики, в това число за мигрантите, малцинствата и дълготрайната надеждност на Европейски Съюз “, сочат създателите на изследването.

Според европейската работа координираната дезинформационна акция се стреми да показа уязвимите малцинства като причина за пандемията и да подхрани недоверието към способността на демократичните институции да дават ефикасни отговори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР