Китай и Непал заявиха вчера, че започва нова ера в

...
Китай и Непал заявиха вчера, че започва нова ера в
Коментари Харесай

Китайският президент Си Цзинпин обеща железопътна линия и тунел между Непал и Китай

Китай и Непал обявиха през вчерашния ден, че стартира нова епоха в връзките им след визитата в Непал на китайския президент Си Цзинпин, съобщи Франс прес.

Президентът Си даде обещание железопътна линия и тунел сред двете страни.

Китайският водач разгласи, по време на полемиките с непалската президентка Бидхя Деви Бхандари, даването на помощ от 3,5 милиарда юана (493 милиона долара) за интервала 2020-2022 година за "подобряване на виталното ниво на непалския народ ", съобщи почитан непалски чиновник.

В общо изказване за медиите двете страни обявиха, че визитата на Си "е симптом за началото на нова епоха в връзките сред Непал и Китай и съставлява значим стадий в историята на приятелското им съдействие ".

Си Цзинпин бе първият китайски началник, посетил Непал, от 23 години насам, отбелязва Франс прес.

По време на визитата на китайския президент бяха подписани минимум 15 съглашения, едно от които за изследване на опцията за трансгранична железопътна линия, която да свърже Китай с Индия през Непал.

Проучване ще бъде направено и на опцията за изграждане на тунел, който да свързва Китай с непалската столица Катманду. Очаква се също по този начин реализацията на планове за ремонт на съществуващи пътища.

Китай и Непал желаят също по този начин да задълбочат съдействието си в областта на водноелектрическите централи, сигурността, търговията и образованието.

Въпреки че Индия обичайно е най-важният съдружник на Непал, Китай ускори неотдавна наличието си в хималайската страна, предоставяйки милиони долари за изграждане на пътища и водноелектрически централи, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР