Китай и Непал обявиха резултатите от нови измервания на най-високата

...
Китай и Непал обявиха резултатите от нови измервания на най-високата
Коментари Харесай

Еверест порасна с 86 сантиметра

Китай и Непал оповестиха резултатите от нови измервания на най-високата планина на Земята,. Сега височината й публично е 8 848,86 метра, т.е. с 86 см по-висока от предходната оценка. За това оповестява " Синхуа ", представена от БГНЕС.
Непалски геодезисти доближиха върха на връх Еверест през май 2019 година Миналия октомври Катманду и Пекин се споразумяха да разгласят дружно височината на планината. Специалисти от Китай също изкачиха върха през май тази година. Височината на планината е измерена благодарение на националната навигационна система Beidou.
 Китай ще строи туристически комплекс на Еверест Китай ще строи туристически комплекс на Еверест
Китай разгласи желанието си да стартира градежа на нов туристически комплекс... на Еверест. Целта е до 2019 година в региона Комолан...
Плановете за преизмерване на височината на планината пристигнаха от държавното управление на Непал на фона на спекулации, че най-високата планина в света е станала по-ниска след поредност от опустошителни трусове, блъснали страната напролет на 2015 година Техните жертви станаха към 9 000 души в Непал, Индия, Китай и Бангладеш.
т
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР