Китай и Грузия повишиха нивото на двустранните си връзки до

...
Китай и Грузия повишиха нивото на двустранните си връзки до
Коментари Харесай

Китай и Грузия сключиха стратегическо партньорство

Китай и Грузия покачиха равнището на двустранните си връзки до стратегическо партньорство, се споделя в взаимно изказване, оповестено от китайската държавна организация " Синхуа ".


" И двете страни споделят мнението, че от установяването на дипломатически връзки сред двете страни на 9 юни 1992 година двустранното съдействие дава ползотворни резултати в разнообразни области ", се споделя в документа.

" В подтекста на дълбоката и комплицирана еволюция на интернационалната и районна обстановка, двете страни споделят уговорката за разширение на съдействието в политическата, икономическата и културната област, подсилване на съдействието в интернационалните каузи, задълбочаване на двустранните връзки и запазване на районния и международен мир, непоклатимост и развиване дружно ", акцентират китайските управляващи.

Споразумението се базира на два съществени съставния елемент - политико-икономическо съдействие и културен продан.

Двете страни удостоверяват своето почитание към суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на всички страни, а Грузия твърдо се застъпва към правилото за " Единен Китай ".

Пекин и Тбилиси акцентират, че поради сегашния интернационален ред и икономическата глобализация, двустранните връзки сред Китай и Грузия са придобили извънредно значение.

" Двете страни се възприемат взаимно като значим стратегически сътрудник и по този метод преглеждат задълбочаването на двустранните връзки като приоритет на своите съответни външни политики ", се добавя в изказването.

Грузинската страна показва увереността си, че китайската рационализация предлага нов път и " нова опция за човечеството да реализира рационализация, общо развиване и разцвет ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР