Китай и Германия обещаха да отворят по-широко пазарите си за

...
Китай и Германия обещаха да отворят по-широко пазарите си за
Коментари Харесай

Германия и Китай задълбочават финансовото си сътрудничество

Китай и Германия дадоха обещание да отворят по-широко пазарите си за банките и застрахователите една на друга, предоставяйки на Пекин изблик на положителни търговски вести на фона на споровете с Вашингтон и Европа, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Двете страни потвърдиха поддръжката си за световна комерсиална система, която другите държавни управления се тревожат, че е застрашена от политиката " Америка преди всичко " на американския президент Доналд Тръмп. Това последва след постоянна годишна среща сред немския финансов министър и китайския му сътрудник.

Инициативите отразяват решимостта на Пекин да продължи с измененията, целящи повишение на продуктивността на доминираната от страната стопанска система и понижаване на зависимостта от американския пазар посредством създаване на търговски връзки с други страни.

Китай се опита безрезултатно да вербува Германия като съдружник в комерсиалната си война с Тръмп. Берлин показва поддръжка за свободната търговия, само че канцлерът Ангела Меркел акцентира, че нейното държавно управление не взима страна.

Делегации, ръководени от немския финансов министър Олаф Шолц и китайския вицепремиер Лю Хе, са подписали съглашения за по-тясно съдействие в региона на финансовото контролиране.

Те не са присъединили никакви елементи или търговски задължения, само че Лю съобщи, че Пекин приветства " по-подготвените немски банки да вземат участие в отварянето и нововъведенията на китайския финансов пазар ".

Двете държавни управления поддържат институциите си в осъществяването на " трансграничен бизнес в банковото дело, скъпите бумаги, застраховането и други области ", добави китайският вицепремиер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР