Китай и Филипините си размениха вината за два сблъсъка в

...
Китай и Филипините си размениха вината за два сблъсъка в
Коментари Харесай

Филипините и Китай си размениха вината за сблъсъци в оспорваното Южнокитайско море

Китай и Филипините си размениха виновността за два конфликта в Южнокитайско море, включващи техни плавателни съдове, последният от поредност морски конфликти в оспорвания воден път.

Инцидентите се случиха покрай Second Thomas Shoal на островите Спратли, където Пекин постоянно разполага своите кораби, с цел да отстоява претенциите си над съвсем цялото море.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Династията на Маркос още веднъж на власт: Какво следва за Филипините? Дутерте намира другар в Китай, само че критиците викат изменничество Дутерте „ не желае “ да се изправи против Китай по разногласието в Южнокитайско море Филипините обмислят правосъдни дейности против Пекин в разногласието за Южнокитайско море завършек на списъка

Китайската брегова защита сподели, че е имало „ лек конфликт “ сред един от нейните кораби и филипински кораб, пренасящ доставки за транспортен транспортен съд от ерата на Втората международна война, който е бил употребен като аванпост на плитчината.

Бреговата защита сподели, че конфликтът е станал, до момента в който „ законно “ е блокирала лодката да транспортира „ противозаконни строителни материали “ до военния транспортен съд.

Манила съобщи, че осъжда „ в най-строга степен “ „ рисковите блокиращи маневри “ на китайския транспортен съд.

Кораб на филипинската брегова защита, съпътстващ рутинната задача за доставяне, също е бил „ блъснат “ от транспортен съд на китайската морска милиция, заяви оперативната група на Манила за Западно филипинско море.

Китай обаче сподели, че филипинската лодка е „ съзнателно “ провокирала проблеми, като се е обърнала по „ преднамерен метод “ в китайски рибарски транспортен съд.

Видео, оповестено от филипинските военни, демонстрира по какъв начин носът на кораба на китайската брегова защита и кърмата на кораба за доставяне се допират за малко. Не е ясно дали корабът е претърпял вреди.

Двете страни имаха многочислени конфликти в региони на Южнокитайско море през последните месеци, изключително оспорваната Втора Томасова плитчина, част от островите Спратли.

През август корабите на бреговата защита на Китай използваха водни оръдия против филипинска задача за доставяне, като попречиха на една от лодките да достави товара си.

Пекин претендира за суверенитет над съвсем цялото Южнокитайско море, в това число елементи от изключителните стопански зони на Филипините, Виетнам, Малайзия, Бруней и Индонезия.

Арбитражен комитет в Хага през 2016 г. постанови, че исковете на Китай нямат правно съображение.

Пекин отхвърли решението като „ невалидно “ и „ нямащо обвързваща мощ “.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР