Китай и Европейският съюз трябва да се стремят да избегнат

...
Китай и Европейският съюз трябва да се стремят да избегнат
Коментари Харесай

ЕС има интерес да е партньор на Китай в дигиталните технологии

Китай и Европейският съюз би трябвало да се стремят да избегнат систематична конкуренция в областта на цифровите технологии. Това съобщи зам.-председателят на Европейския парламент Димитриос Пападимулис по време на онлайн среща сред Китай и Европейски Съюз.

"Сътрудничеството сред Пекин и Брюксел ще насърчи развиването на цифровата стопанска система и ще сътвори благоприятни условия модерните цифрови технологии да покажат своите преимущества. В сегашната комплицирана интернационална обстановка нито една страна не може да се оправи сама с провокациите пред нея и по тази причина е належащо Европейски Съюз и Китай да бъдат сътрудници и да си сътрудничат ", сподели Пападимулис.

Зам.-председателят на Екологичен потенциал показа, че е впечатлен от достиженията на Китай за последните три години в областите на 5G технологиите, изкуствения разсъдък, квантовите калкулации, мобилните разплащания и електронния бизнес.

"Китай е значим стратегически сътрудник на Европейски Съюз ", акцентира той и добави, че двете страни би трябвало да отделят изключително внимание на сигурността на мрежите и да открият обединен механизъм за наблюдаване и сигурност на цифровите технологии и стопанската система.

Ръководителят на задачата на Китай към Европейски Съюз Джан Мин пък прикани за отваряне на пазарите един за различен в региона на цифровата стопанска система, за усилване на съдействието в технологиите и поощряване на формулирането на световни цифрови стандарти и правила.

Дипломатът уточни, че Пекин приветства всички страни, в това число Европейския съюз като организация, да вземат участие интензивно в препоръчаната от него „ Инициатива за световна сигурност на данните “, с цел да се оформи отворена, обективна и недискриминационна среда за развиване на цифровата стопанска система и се споделят от всички дивидентите от развиването на бранша.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР