Китай е засегнат от недостиг на електроенергия след седмици суша

...
Китай е засегнат от недостиг на електроенергия след седмици суша
Коментари Харесай

Китай е изправен пред недостиг на електроенергия


Китай е обиден от дефицит на електрическа енергия след седмици суша и горещи талази. Повечето търговски центрове в югозападния китайски град Чунцин отварят единствено сред 16 и 21 часа, с цел да понижат потреблението си на сила, оповестиха китайските държавни медии, представени от ДПА.

През последните седмици управляващите в провинция Съчуан приканиха електричеството да бъде лимитирано. Драстично по-ниски са равнищата на водата в доста китайски реки заради продължаващата суша. Сред засегнатите е река Яндзъ, третата по дължина в света, която зарежда няколко водноелектрически централи.

В някои от водните резервоарите в района равнището е спаднало до исторически минимуми. Регионът Съчуан е обиден изключително тежко, тъй като получава 80 на 100 от електрическата енергия си от водноелектрически централи.

Вчера няколко горски пожара бушуваха към мегаполиса Чунцин, за които управляващите упрекнаха горещата вълна и продължаващата суша. Полети бяха анулирани, а 1500 души бяха евакуирани от региона.

Много области на Китай претърпяват най-горещото и най-сухо лято откогато има налични данни. Температурите надвишиха 40 градуса неведнъж на доста места през последните седмици.

Държавната осведомителна организация Синхуа заяви, че 14 района и провинции са наранени от суша. Местните управляващи бяха призовани да обезпечат водоснабдяването и да основат изкуствени превалявания, в случай че е належащо. Така нареченото " засяване на облаци " включва изстрелване на химикали в облаците, с цел да се генерира дъжд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР