Китай е забранил на банки и финансови институции да извършват

...
Китай е забранил на банки и финансови институции да извършват
Коментари Харесай

Китай забрани на банките да ползват криптовалута

Китай е забранил на банки и финансови институции да правят каквито и да е финансови интервенции с криптовалути, съобщи Ройтерс, базирайки се на взаимно изказване на трите браншови асоциации в страната.
"Напоследък цените на криптовалутите не стопират да се повишават внезапно и по-късно да падат внезапно. Те са сериозен проблем за финансовата непоклатимост и за собствеността на хората и нарушават естествения стопански и финансов ред ", се споделя в изказването.
Пекин прецизира, че възбраната се ползва за всевъзможни услуги, свързани с криптовалута, само че въпреки всичко физическите лица могат да имат виртуални пари в случай че желаят.
Още през 2017 година Китай затвори всички локални тържища за криптовалути, ликвидирайки спекулативния пазар, който тогава представляваше 90% от международната търговия с биткойни.
През април тази година Китай разгласи, че публично приема избрана криптовалута като публична китайска парична единица. Правителствототогава разгласи, че е избрало желана компания за закупуване и стартиране на пазара на новата парична единица електронен юан. Продажбите на китайската е-валута стартираха публично на 13 април 2021 година и сега може да бъдат закупена единствено от YuanPay Group.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР