Китай е ваксинирал напълно 1,07 милиарда души срещу COVID-19 към

...
Китай е ваксинирал напълно 1,07 милиарда души срещу COVID-19 към
Коментари Харесай

Китай ваксинира напълно 76% от населението си

Китай е ваксинирал изцяло 1,07 милиарда души против COVID-19 към 29 октомври, оповестиха през днешния ден здравните управляващи, представени от организация " Ройтерс ".

Това се равнява на 75,8 % от 1,41-милиардното население на страната, като общо поставените дози ваксина са 2,26 милиарда. Китай стартира имунизацията на предпочитани групи на 15 декември 2020 година. До момента четири ваксини китайско произвеждане са утвърдени за стартиране на вътрешния пазар, а още три препарат са получили позволение за изключителна приложимост.

Междувременно стана ясно, че водачите на 20-те най-големи стопански системи в света ще се ангажират в поддръжка на напъните за редуциране до 100 дни на интервала, нужен за създаването на нови ваксини, медикаменти и проби, при положение на пандемия. При нормални условия създаването на ваксини може да отнеме повече от едно десетилетие, само че пандемията от новия ковид подтиква невиждана експедитивност в проучванията, изпитванията и регулаторните процедури, които направиха допустима появяването на подготвени ваксини за по-малко от година. Сега водачите на Г-20 желаят този интервал да се редуцира още повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР