Китай е увеличил вноса на петрол с 10,6% от януари

...
Китай е увеличил вноса на петрол с 10,6% от януари
Коментари Харесай

Китай започна да се запасява с нефт и газ

Китай е нараснал вноса на нефт с 10,6% от януари до октомври тази година, съпоставено със същия интервал на 2019 година, а вносът на газ - с 4,7%, според статистически данни, оповестени от митническата администрация на КНР, оповестява РИА Новости.

Китай стартира да усилва запасите си от нефт и газ на фона на внезапен срив в цените на силата като макар увеличените количества, разноските за двете стратегически първични материали са 150,17 милиарда $, което е с 24,5 % по-малко от преди година. В същото време страната е понижила с 8,6% каузи на изкупуваните въглища.

По-рано стана известно, че КНР може внезапно да понижи вноса на газ през идващите години. China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec) усили предходната оценка на запасите във Fuling до 792,6 милиарда кубически метра.

От януари до септември тази година китайската стопанска система набъбна с 0,7 %. Международният валутен фонд (МВФ) означи, че Китай ще бъде единствената от най-големите стопански системи в света, която ще покаже напредък в края на 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР