Китай е решил да спре покупките на нови партиди соя

...
Китай е решил да спре покупките на нови партиди соя
Коментари Харесай

Китай ще спре да купува американска соя, след като САЩ наложи нови мита

Китай е решил да спре покупките на нови партиди соя от Съединени американски щати на фона на комерсиалните несъгласия сред двете страни. Това заяви през днешния ден организация " Блумбърг ".

По данни на източниците държавните закупчици на Китай, който е най-големият международен вносител на соя, не получават нови поръчки да купуват американска соя и не чакат това скоро да се случи поради неналичието на съгласувана позиция в комерсиалните договаряния. Посочва се, че китайските управляващи обаче не възнамеряват да анулират към този момент подадените поръчки.

Според информация на " Блумбърг " от декември предходната година Китай е купил от Съединени американски щати към 13 млн. тона соя. През февруари американският министър на земеделието Сони Пърдю съобщи, че Пекин скоро ще купи още 10 млн. тона. Сега обаче подаването на нови поръчки е спряно. По данни на американското министерство на земеделието Китай ще одобри още към 7 млн. тона, които към този момент са поръчани.

В същото време американското министерство на търговията реши, че китайските матраци и бирени кегове от неръждаема стомана се оферират на американския пазар на цени под справедливите и ще им бъдат наложени предварителни антидъмпингови мита, заяви организация " Ройтерс ".

Германски и мексикански стоманени кегове също са обект на новите мита, посочи нощес ведомството. Американското държавно управление постанова мита до 79.7 % върху китайските кегове и до 1731 % на матраците. Големите американски компании за матраци и за кегове желаеха да бъдат предпазени от мярката.

Митата на немските кегове са 8.6 %, а за мексиканските - 18.5 %. През 2017 година вносът на стоманени кегове за многократна приложимост от Китай, Германия и Мексико на американския пазар е възлизал на надлежно на 18.1 млн. $, 11.8 млн. $ и 5.7 млн. $, посочи министерството. /БТА-
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР