Китай е отпуснал над 1 милиард юана (143 милиона долара)

...
Китай е отпуснал над 1 милиард юана (143 милиона долара)
Коментари Харесай

Китай продължава да помага на развиващите се страни в справянето с климатичните промени

Китай е отпуснал над 1 милиард юана (143 милиона долара) от 2011 г насам за разрастващите се страни в битката им с климатичните промени, заяви публично лице в границите на годишната конференция на Организация на обединените нации за климата в Мадрид, съобщи bulgarian.cri.cn.

Джао Инмин, заместител министър на екологията и околната среда сподели, че досега Китай е подписал меморандум за съгласие за съдействие в региона на климата с 33 разрастващите се страни. Предоставил е образование и на 200 публични лица и експерти от 120 страни, работещи в областта на околната среда и оправянето с климата.

„ Климатичните промени са голямо предизвикателство за оцеляването и развиването на човечеството, те са незабавна опасност, която грози целия свят. Развиващите се страни са най-големите жертви на тези климатични промени ", сподели заместител министърът на конгрес за съдействието по климата „ Юг-Юг ". Мероприятието се концентрира върху обмена на запаси, технологии и познания сред разрастващите се страни.

Освен неподходящите резултати от световното стопляне, тези страни са изправени и пред неотложни задания като поощряване на развиването, премахване на бедността и възстановяване на медицинските услуги, сподели още той.

„ Трябва да се обединим и споделим опита си, с цел да насърчим напредъка на световната цивилизация и изградим общество на споделена орис ", акцентира още заместител министърът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР