Китай е напът да внесе рекордно количество руски петрол този

...
Китай е напът да внесе рекордно количество руски петрол този
Коментари Харесай

Bloomberg: Китай внася рекордно количество руски петрол през март

Китай е напът да внесе рекордно количество съветски нефт този месец с помощта на скока на вноса на недопечен нефт от сорта " Сокол “, съобщава Bloomberg, базирайки се на данни на аналитичната компания Kpler.

През март азиатската страна е подготвена да приема към 1,7 милиона барела съветски нефт дневно. Постъпленията от " Сокол “ ще се утроят по отношение на февруари - до рекордните 379 хиляди барела дневно.

В допълнение към " Сокол “, Китай този месец интензивно купува и ESPO - сибирски нефт, доставян по тръбопровода " Източен Сибир - Тихия океан “. Според оценките тази цифра би трябвало да бъде 882 хиляди барела дневно, което би било връх от януари предходната година насам.

Bloomberg напомня, че Китай интензивно купува съветски нефт през цялото време на войната в Украйна. Сега Пекин се възползва от спада на цените на сорта, настъпил заради опасенията на Индия от американски наказания. Търговците не са сигурни, че всички количества " Сокол “ ще стигнат до купувачите или ще бъдат разтоварен в хранилища на митниците. Това се дължи на съмнението на китайските банки във връзка с търговията с Русия на фона на новите " танкерни “ наказания.

В края на предходната година стана известно, че Ню Делхи е спрял да приема съветски нефт след глобите на Съединени американски щати против танкерите. По това време кораби, пренасящи почти пет милиона барела съветски недопечен нефт от сорта " Сокол “ бяха дебаркирали в интернационалните води край индийското крайбрежие. Впоследствие обстановката стартира да се трансформира: през февруари стана известно, че Индия е възобновила вноса на " Сокол “.

Също предишния месец бе обявено, че Москва е получила невиждан приход от износа на нефт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР