Китай е на второ място по производство на оръжие в

...
Китай е на второ място по производство на оръжие в
Коментари Харесай

Китай е втори в света по производство на оръжие след САЩ

Китай е на второ място по произвеждане на оръжие в света след Съединени американски щати. Четири китайски компании от този отрасъл са измежду 20-те водещи продавачи на оръжие в света, се в оповестен през днешния ден отчет на шведски проучвателен институт, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Общите продажби на четирите компании, измежду които е най-големият китайски самолетостроител АВИК (Aviation Industry Corporation of China), възлизат на 54.1 милиарда $ за 2017 година, показва Стокхолмският интернационален институт за проучване на проблемите на мира (СИПРИ), като се базира на нови данни. С оръжейните си продажби за 2017 година на стойност 20.1 милиарда $ АВИК е на шесто място по този индикатор. Американската компания "Локхийд Мартин " е посочена като най-големият оръжеен продавач в света за същата година с продажби за към 43.9 милиарда $.
През последните десетилетия Пекин си сложи за цел "да си стане самодостатъчен в производството на усъвършенствани оръжия ", се споделя в отчета, който е за интервала 2015-2017 година
СИПРИ следи военните разноски по страни и отбранителни компании, само че неналичието на данни от фирмите в Китай дълго време беше спънка за по-прецизно изследване на положението на този отрасъл там. Оценките за Китай са направени въз основа на информация, събрана от разнообразни източници, в това число отчети за кредитни рейтинги, одитни и годишни отчети.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР