Китай е изправен пред тежка ситуация предвид ускоряващото се разпространение

...
Китай е изправен пред тежка ситуация предвид ускоряващото се разпространение
Коментари Харесай

Президентът на Китай: Ситуацията е тежка

Китай е изправен пред тежка обстановка поради ускоряващото се разпространяване на новия вирус, който е заразил над 1300 души в цялата страна. Това сподели президентът на Китай Си Дзинпин пред организация Синхуа, представена от Агенция Франс Прес.

Коментарът идва, откакто китайските управляващи се пробват да овладеят новия вирус, който за пръв път се появи в централния град Ухан през декември. Към момента той се е популяризирал в над 30 района и провинции в Китай, както и на съвсем всички континенти на планетата.

Властите на Ухан - огнището на болестта, сложиха града и неговите 11 милиона поданици под цялостна карантина още в четвъртък. От на следващия ден влизат в действие нови, още по-строги рестрикции за напредване в града.

Региони, надалеч от центъра на болестта - като Пекин (на към 1000 километра от Ухан - бел.ред.), също започнаха да постановат ограничавания при напредването на хора, откакто смъртните случаи в резултат на болестта към този момент са 41.

В събота управляващите в страната оповестиха, че от неделя в среднощ се стопират всички влизащи и излизащи рейсове, затварят се всички туристически атракции, и се анулират всички огромни събития по време на празниците за новата китайска година.

" Докато имаме постоянна взаимна работа, добра връзка, научни проучвания и обща битка с вируса, несъмнено ще успеем да спечелим борбата ", сподели Си Дзинпин по време на среща на Китайската комунистическа партия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР