Китай е изнесъл близо четири милиарда предпазни маски и 37,5

...
Китай е изнесъл близо четири милиарда предпазни маски и 37,5
Коментари Харесай

Китай е изнесъл близо четири милиарда предпазни маски

Китай е изнесъл близо четири милиарда защитни маски и 37,5 милиона защитни дрехи в над 50 страни, с изключение на респиратори и комплекти за тестване на ковид, съобщи Франс прес.

Въпреки намалелите случаи на територията на страната, Пекин предизвиква заводите да усилват производството на медицински артикули в миг, когато други страни изпитват дефицит.

Пандемията от Ковид-19 до момента е лишила живота на над 65 000 души по света.

Общо изнесените от Китай защитни принадлежности се правят оценка на 10,2 милиарда юана (1,33 милиарда евро), заяви Българска телеграфна агенция.

Някои страни обаче се оплакоха от качеството на импортираните от Китай медицински артикули. На 28 март Нидерландия разгласи изтеглянето на 600 000 маски от пратка с общо 1,3 милиона броя, импортирани от Китай, защото не отговаряли на условията за качество, не покривали добре лицето и филтрите им не функционирали обикновено. Пекин отговори, че производителят ясно бил указал, че маските не са хирургически.

Испания също върна назад в края на март хиляди дефектни проби, изпратени от китайска лаборатория, защото не имали нужните разрешителни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР