Китай е изместил САЩ като първи търговски партньор на ЕС

...
Китай е изместил САЩ като първи търговски партньор на ЕС
Коментари Харесай

Китай е изместил САЩ като първи търговски партньор на ЕС

Китай е изместил Съединени американски щати като първи търговски сътрудник на Европейски Съюз през третото тримесечие, което е резултат от пандемията от ковид и от бързото възобновяване на китайската интензивност, съобщи Франс прес, базирайки се на данни на Евростат.

За първите девет месеца на годината комерсиалният продан сред Европейски Съюз и Китай е достигнал 425,5 милиарда евро по отношение на 412,5 милиарда евро сред Европейски Съюз и Съединени американски щати.

През същия интервал на предходната година обменът е бил надлежно 413,4 милиарда и 461 милиарда евро.

Това се дължи на нараствания импорт (+4,5 на сто), до момента в който износът към китай е останал без смяна. По същото това време търговията със Съединени американски щати е намаляла доста: с 11,4 на 100 при вноса и с 10 на то при износа.

Общо комерсиалният недостиг сред Европейски Съюз и Китай е повишен до 135,9 милиарда евро за първите девет месеца на 2020 година по отношение на 123,9 милиарда през същия интервал на предходната година.

Европейски Съюз е най-големият търговски сътрудник на Китай от 2004 година, когато изпревари Япония, само че в този момент за първи път и противоположното става факт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР