Китаристът на "Куин" и астрофизик Браян Мей изследва заедно с

...
Китаристът на "Куин" и астрофизик Браян Мей изследва заедно с
Коментари Харесай

Браян Мей от Куин изследва произхода на астероидите Бену и Рюгу

Китаристът на "Куин " и астрофизик Браян Мей изследва дружно с други експерти произхода на два сходни метеорита - Бену и Рюгу, заяви пресслужбата на Европейската галактическа организация.

Екипът откриватели е симулирал благодарение на суперкомпютър огромен конфликт на метеорити, с цел да изследва произхода им. Резултатите са оповестени в сп. "Нейчър комюникейшънс ", Браян Мей е съавтор на обявата, предава Българска телеграфна агенция.

Астероидите Бену и Рюгу, посетени надлежно от сондата на НАСА "ОЗИРИС-РЕкс " и японската "Хаябуса 2 ", имат сходна компактност и идентична форма. На Бену, който е с диаметър 525 метра и е много "млад " за метеорит - 100 милиона години, има много повече вода, в сравнение с Рюгу, с диаметър един километър.

НАСА откри следи от вода на метеорита Бену

"Формата на метеоритите и равнището на вода са действителни знаци за следене на произхода и историята им ", споделя Браян Мей.

Ръководител на проучването е Патрик Мишел, шеф по проучванията във френската Обсерватория на Лазурния бряг и водещ академик на задачата "Хера " на Европейската галактическа организация.

При компютърната стимулация учените стигнали до заключението, че по всяка възможност метеоритите, образували се след галактически конфликт, са придобили присъщата си сферична форма поради натрупването на материя към централния диск и разпределението й в сфера, която се дооформя в границите на по-малко от един милион години.

Браян Мей е работил дружно с Клаудия Манцони от Лондонската компания за стерескопия за основаване на трииизмерни изображения на протичащото се директно след галактическия конфликт, когато обособените фрагменти са с друга температура и надлежно равнище на хидратация.

"По време на конфликт е допустимо да се оформи метеорит като Бену, който се е затоплил по-малко и различен, от по-нагорещена материя, какъвто е Рюгу ", разяснява Мей.

Китаристът на "Куин " е работил взаимно с екипите на "Хаябуса 2 " и "ОЗИРИС-РЕкс ". Той е и член на надзорния съвет на плана НЕО-МАПП, финансиран по програмата "Хоризонт 2020 " на Европейската комисия.

Сондата на НАСА към метеорита Бену направи фотография на Земята
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР