Китаристът Доминик Милър, известен като дясната ръка на Стинг направи

...
Китаристът Доминик Милър, известен като дясната ръка на Стинг направи
Коментари Харесай

Китаристът на Стинг представи в Пловдив албума Абсент

Китаристът Доминик Милър, прочут като " дясната ръка на Стинг " направи паметен концерт в Пловдив. Това бе единственият град на Балканите, включен в турнето - промоция на новия албум " Абсент ".

Пловдив

За албума си " Абсент " Доминик Милър е въодушевен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че сега живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и постоянно изобразявали в картините си.
Доминик Милър: Използвам го като метафора. Свързвам го и с абсенция, което значи неявяване - положение, в което не сме на себе си. Опитвах да направя албум, който по някакъв метод да припомня на живописни платна. Интересувам се от цветовите контрасти. Дори от спора сред цветовете.
Контрастните цветове музикантът събира в групата си. Залага на сътрудници, които познава от дълго време. А особения наблюдателен колорит в албума добавя бандонеона от Аржентина, където Доминик Милър е роден.
 Доминик Милър: Сантяго Ариас - срещнах се с него в Буенос Айрес. И си помислих: Искам те в моята група. Веднага. Защото точно той затваря по някакъв метод кръга на мечтаното звучене.
Разбира се, прозвучаха и част от класиките на Стинг, в които Доминик Милър е съавтор или съидейник при аранжирането.
Доминик Милър: Той ми въздейства с метода, по който построява песните. Харесвам неговите музикални структури, техниката му. Той е извънреден проектант и инженер на хрумвания. Аз пробвам да пиша инструментална музика със същите правила, по които се пишат песни.
Композициите в новия диск изцяло дават отговор на това кредо на музиканта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР