Китарист, басист, барабанист, композитор, продуцент и идейно ядро на лейбъла

...
Китарист, басист, барабанист, композитор, продуцент и идейно ядро на лейбъла
Коментари Харесай

10 въпроса, 10 отговора: Антони Рикев (WahTony)

Китарист, басист, барабанист, композитор, продуцент и идейно ядро на лейбъла за самостоятелна музика Music Clinic Records. Работил с имена като Белослава, Тони, Спенс, Александър Сано, Белонога и Фабрицио Паризи. Член на Контролния съвет на Профон. Представяме ви Антони Рикев, за приятелите – Тони, а на меломаните прочут и с артистичния псевдоним WahTony.

Докосва се до музиката още в ранна детска възраст, когато единствено на 4 Тони стартира да свири на пиано. Завършва Националното учебно заведение по изкуствата в Русе със компетентност класическа китара, a след това – Музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “, компетентност поп и джаз китара, където се дипломира като магистър.

Бил е част от разнообразни музикални планове като Ahead, High Time и Da New Generation (D.A.N.G.). През 2007 година WahTony става част от фънки-хаус групировката TRI O FIVE. Той мастерира, миксира и продуцира дебютния албум „ От плът и фънк “ на групата Southwick. Съосновател е на пробната групировка Метаформоза дружно с Росен Захариев, Мирослав Иванов и Николай Данев.

През 2017 година WahTony взе участие в концерта на английския реализатор Low Deep T в София, а по-късно записва китарните партии в новия му сингъл. През 2018 година дружно с Фабрицио Паризи и Белонога превзеха радиоефира със сингъла „ Aurora “, който за малко време се трансформира в едно от най-харесваните родни части.


За най-вълнуващите срещи и неуместните обстановки. За свободното време и хората, на които се възхищава – Антони Рикев (WahTony) е следващата звезда, която ви представяме в рубриката ни „ 10 въпроса, 10 отговора “.

1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Целувам половинката ми, благодарейки на Господ, че ми дава тази опция и този ден на земята преди да си направя кафе.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР