Китарата на Кърт Кобейн, както и последната му кола ще

...
Китарата на Кърт Кобейн, както и последната му кола ще
Коментари Харесай

Продава се единствената оцеляла кола на Кърт Кобейн

Китарата на Кърт Кобейн, както и последната му кола ще бъдат продадени на търг от компанията Julien's Auctions, която е профилирана в неща, принадлежащи на известни музиканти.

Музикалният инструмент е синьо-зелен Fender Mustang за лява ръка, на който Кърт свири във видеото " Smells Like Teen Spirit ". По-интересна, от наша гледна гочка обаче е колата, която е наследник Dodge Dart седан, който Кърт кара през последните години от живота си.

Автомобилът даже има лично име - " Baby Blue ". Кърт Кобейн и брачната половинка му Кортни Лав го купуват втора ръка за единствено 2 500 $. Към колата е пиложен документ, потвърждаващ собствеността. Заради някогашния му притежател, в този момент този другояче непретенциозен всеобщ модел се прави оценка на $400 000-600 000.
`Продава

Фронтменът на Нирвана, даже като звезда, не се стреми да изпъква с първокласни коли, а това неугледно транспортно средство му беше скъпо и Кърт нееднократно е казвал, че тази кола е образец за типичен авто дизайн от 60-те години.

След гибелта на музиканта колата отива в ръцете на сестра му Ким. Оттогава този Dodge Dart остава на практика неизменен. Единствените ремонтни действия по него са свързани с нов нагревател на охладителната система и заменен контейнер за гориво. Любопитното е, че Ким Кобейн прави част от ремонтните действия по колата със личните си ръце.

Запазени са даже регистрационните табели, с които е пътувал Кърт Кобейн. Търгът, на който можете да се закупи тази кола и китарата, ще се организира от 20 до 22 май, тази година. Между другото, китарата, както може да се досетите, се прави оценка на много повече от колата - 600 000 - 800 000 $.
`Продава

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР