Китаецът Лиджан Дзян ще придобие 60% от акциите на Парма,

...
Китаецът Лиджан Дзян ще придобие 60% от акциите на Парма,
Коментари Харесай

Китайският собственик на "Гранада" ще купи 60% от "Парма"

Китаецът Лиджан Дзян ще придобие 60% от акциите на " Парма ", разгласи изпълнителният шеф на италианския футболен клуб Марко Ферари. Сделката ще да бъде финализирана при започване на месец юли, добави той.

Това ще е третият състезателен клуб, в който Лиджан Дзян ще има присъединяване. Той има над 98% от собствеността на испанския футболен " Гранада " и 5% от баскетболния " Минесота тимбъруулвс.

Другата смяна в " Парма " е, че някогашният нападател Ернан Креспо ще стане вицепрезидент. 41-годишният аржентинец игра за жълто-сините в продължение на шест години и половина, а през сезон 2014/2015 година беше треньор на младежкия тим на " пармалатите ".

" Парма " докара Креспо в Европа от " Ривър плейт " през 1996 година, а през 2000 година беше продаден на " Лацио " против рекордните тогава 58 милиона евро. В началото на 2010 година той се завърна при жълто-сините и остана до лятото на 2012 година, когато приключи спортната си кариера.

Аржентинецът си потегли от клуба след безредния сезон 2014/2015, в който " Парма " изпадна от Серия А, няколко пъти смени собствеността си и най-после банкрутира с задължения над 200 милиона евро.

През лятото на 2015 г. " Парма " беше преструктуриран в " Парма калчо 1913 " и стартира възраждането си от четвъртото равнище на италианския футбил. Няколко месеца по-късно клубът си върна трофеите на търг.

От новия сезон " Парма " ще играе в Серия Б, откакто в събота победи " Алесандрия " с 2:0 и завоюва плейофите в трета дивизия - Лега Про.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР