Китаец инженер на Епъл“ е откраднал тайните на автономния автомобилБивш

...
Китаец инженер на Епъл“ е откраднал тайните на автономния автомобилБивш
Коментари Харесай

Китаец инженер на „Епъл“ е откраднал тайните на автономния автомобил
Китаец инженер на „ Епъл “ е откраднал тайните на самостоятелния автомобил
Бивш чиновник на софтуерния колос „ Епъл “ е упрекнат в кражба на секретни разработки, свързани с плана за безпилотен автомобил, съобщи Агенция Франс Прес.

Сяолан Джан, който се намира в ареста, е напуснал „ Епъл “, с цел да стартира работа в новосъздадена китайска софтуерна компания.

Китайският инженер е застрашен от 10 години затвор и финансова глоба от 250 хиляди американски $.

„ „ Епъл “ се отнася извънредно съществено към отбраната на интелектуалната си благосъстоятелност “, завиха от централата на американската компания.

„ Работим взаимно с способените органи, с цел да сме сигурни, че въпросното лице, както и останали забъркани, ще понесат отговорност за дейностите си “

Джан е почнал работа в „ Епъл “ през декември 2015 година и е бил част от екипа, който създава хардуера и софтуера за самостоятелните автомобили; план, който съставлява „ строго защитавана загадка “, се споделя в жалбата на компанията до Федералното бюро за следствие.

През април Джан е оповестил на своя началник желанието си да напусне компанията, с цел да се върне в Китай при своята болна майка. Той загатнал, че има намерение да стартира работа за новосъздадена китайска компания за самостоятелни коли в Гуанджоу.

Вътрешната сигурност на „ Епъл “ разкрила, че интензивността на Джан във вътрешната мрежа на компанията е повишена доста в дните преди да разгласи решението си за овакантяване. Успял е да смъкна на външен притежател документи за подготвяните от компанията „ прототипи “, се споделя още в жалбата против него.

Китайският инженер е бил арестуван от ФБР на летището в Сан Хосе, Калифорния, минути преди да излети за Китай. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР