Кит беше намерен мъртъв в Индонезия със 115 пластмасови чаши

...
Кит беше намерен мъртъв в Индонезия със 115 пластмасови чаши
Коментари Харесай

Труп на кит с пластмасови боклуци в стомаха изплува в Индонезия

Кит беше открит мъртъв в Индонезия със 115 пластмасови чаши и 25 пластмасови торбички в стомаха си, което провокира угриженост измежду природозащитниците и притегля вниманието върху казуса с боклука в страната.
Погълнатата от гигантския кит „ плячка “ е част от съвсем шестте кг пластмасови боклуци, открити в мъртвия кит с дължина 9,5 метра, когато бил изхвърлен на брега в народен парк Уакатоби в провинция Югоизточна Сулавеси.
Другите отпадъци включват джапанки и части мушама, заяви пред Агенция Франс Прес ръководителят на туризма в Уакатоби, Ла Оде Салех Ханан.
Организацията за запазване на дивата природа WWF Индонезия заяви в обществените медии, че нейният личен състав е разкрил четири пластмасови бутилки и 3,26 кг въже, както и пластмасови торбички и чаши.
Точната причина за гибелта на кита към момента не е известна, само че има признаци, че "пластмасовите боклуци биха могли да са я провокирали ", сподели координаторът за запазване на морските типове на WWF Дви Супрапти пред Агенция Франс Прес.
От региона Уакатоби приканиха централното държавно управление на Индонезия да помогне за справяне с казуса с отпадъците в морето.
След Китай Индонезия е на второ място в света по изхвърляне на боклуци в международния океан с оценените на към 1,29 млн. метрични тона „ произвеждане “ годишно.
Проблемът доближи такива размери, че предходната година индонезийските управляващи оповестиха „ изключително състояние поради отпадъци “ по шесткилометрова линия от брега на остров Бали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР