Кислородът е новото злато. Няколко региона в Руската федерация са

...
Кислородът е новото злато. Няколко региона в Руската федерация са
Коментари Харесай

Кислородът е новото злато в Русия

Кислородът е новото злато. Няколко района в Руската федерация са изправени пред дефицит на О2 в лечебните заведения, а това се случва на фона на рекордния растеж на умряли от COVID-19 и инфектирани. Болници изнемогват и търсят ресурси от О2, с цел да подобрят белодробната функционалност на пациентите, съобщи The Moscow Times.

През последните дни броят на умрелите на дневна база бе над 1000. Това принуди Кремъл да разгласи неработна седмица във федерацията, с цел да спре бързото разпространяване на вируса. Ситуацията е извънредно тежка в Русия, тъй като единствено 33% от популацията е изцяло имунизирано (с две игли), до момента в който в западните страни процентите са близо 70%.

„ Не желая да звуча истерично, само че обстановката е доста напрегната. Няма по какъв начин да разтеглим производството”, съобщи генералният шеф на „ Криогенмаш” Дмитрий Кузнецов. „ Криогенмаш” е една от трите компании, най-големи производители на медицински О2 в Руската федерация в този миг. Русия досега съумява да избегне широкомащабен дефицит на О2, какъвто имаше в Индия, само че поради огромния растеж на инфекции във федерацията има невиждано търсене. Говорителка на немската компания Linde (която дружно с френската Airliquide създава О2 за съветския пазар) съобщи, че в някои случаи се следи десетократно нарастване на търсенето на медицински О2.

Република Чувашия към този момент разгласи паника поради дефицит на О2 в лечебните заведения. 99,5% от COVID-леглата в този район са заети. Двама лекари, поискали анонимност, работещи в инфекциозната болница в Чебоксари, споделиха, че се стига до обстановка да избират кой пациент да получи О2 и кой не. Владимир Уйба, началник на република Коми, съобщи, че „ кислородът е новото злато”. Големият проблем е за лечебните заведения в по-малките градове. В Москва и Санкт Петербург все още няма дефицит на О2. Експертите показват, че превозването на медицински О2 е мъчно, защото са нужни специфични цистерни. Ситуацията в огромните градове не е сериозна, тъй като огромните производители са ситуирали покрай тях производството си. Но по-отдалечените градове на федерацията изпитват проблеми с доставката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР