Кишинев. Премиерът Мая Санду предложи решение за сегашната ситуация в

...
Кишинев. Премиерът Мая Санду предложи решение за сегашната ситуация в
Коментари Харесай

Moldpres : Премиерът Мая Санду предложи изход от политическата криза

Кишинев. Премиерът Мая Санду предложи решение за сегашната обстановка в Република Молдова, която тя назова „ политическа невъзможност “, предава Moldpres .
Ръководителят на кабинета сподели, че планът, за който държавното управление пое отговорност, ще бъде изпратен на експертизата на Венецианската комисия, а къс лист с претенденти за поста на основния прокурор ще бъде показан единствено след приемане на мнението на комисията.
„ Ние сме в политическа задънена улица. За да продължи промените, инициирани от държавното управление, считаме за значимо актуалният кабинет да остане на поста си. Ако изказванията на Партията на социалистите на Република Молдова (ПСРМ) за желанието да се поддържа парламентарно болшинство и това държавно управление са правилни, тогава предлагам решение за преустановяване на тази невъзможност. След влизането на закона в действие, с цел да активираме новия механизъм за прелиминарен асортимент на претендентите и отдръпване на избор на съмнение, ще изпратим закона, за който поехме отговорност за инспекцията от Венецианската комисия. Поемам публичен ангажимент да не адресирам къс лист с претенденти за поста на основния прокурор, до момента в който не получа мнението на Венецианската комисия по този закон. По този метод държавното управление ще може да продължи своята работа “, сподели Мая Санду.
ПСРМ към момента не е дала отговор на предлагането на Мая Санду.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР